لیست اختراعات كيانوش خسروي داراني
در اين پژوهش و اختراع، ابتدا ريزسازواره توليدكننده آنزيم فسفوليپاز از ضايعات كارخانجات روغن جداسازي و شناسايي گرديد و با نام Trichoderma atroviride ZB-ZH192 و شماره ثبت KP233811 در پايگاه NCBI به عنوان توليد كننده آنزيم فسفوليپاز ثبت شد. فسفوليپاز توليدشده تخليص و نوع آن شناسايي گرديد. بررسي ها نشان داد گونه جداسازي شده، قادر به توليد نوع A1 فسفوليپاز مي باشد. به منظور افزايش قابليت استفاده مجدد آنزيم از روش تثبيت بر نانوالياف استفاده شد. نانوالياف كيتوزان-پلي اتيلن اكسايد به روش الكتروريسي تهيه گرديد. نتايج حاصل از بررسي با ميكروسكوپ الكتروني نشان داد قطر الياف توليدي مناسب و در محدوده نانو مي باشد. جهت افزايش بارگذاري آنزيم بر روي نانوالياف، سطح آن با فناوري پلاسما اصلاح گرديد. بررسي شيميايي سطح نانوالياف تيمارشده با پلاسماي اتمسفريك بيانگر تغييرات مساعد و قابل توجه در جهت ايجاد پيوندهاي مناسب با آنزيم براي بارگذاري بيشتر بود. پس از بهينه سازي شرايط و تثبيت آنزيم فسفوليپاز A1 بر روي نانوالياف كيتوزان، شرايط جهت صمغ زدايي آنزيمي روغن سويا (به عنوان روغن گياهي با بيشترين ميزان صمغ يا فسفوليپيد) ارزيابي گرديد. نتايج نشان داد كه آنزيم تثبيت شده قادر است ميزان صمغ يا فسفوليپيد موجود در روغن را تا حد مجاز و استاندارد كاهش دهد.
توليد پروتئين قارچي با استفاده از قارچ فوزاريوم ونناتوم و ضايعات خرما به شاخه زيست فناوري تعلق دارد. درحال حاضر،1 بيليون نفر به تغذيه مناسب كه ميزان انرژي و پروتئين كافي برايشان فراهم كند، دسترسي ندارند .اافزايش جمعيت و در نتيجه افزايش تقاضا براي محصولات دامي علاوه بر مشكلات سلامتي ناشي از افزايش كلسترول و اوريك اسيد، سهم زيادي در مشكلات زيست محيطي از جمله تغيير شرايط آب و هواي جهاني دارد. برجستگي تكنيكي: بر اساس اين طرح استفاده از ضايعات خرما (سرشار از گلوكز) به عنوان ماده اوليه ارزان و به عبارتي سوبستراي بومي ايران و همچنين قارچ فوزاريوم ونناتوم، در توليد پروتئين قارچي مغذي و در مقياس صنعتي به روش كشت غوطه وري، انتخابي به جا و در راستاي توليد ملي خواهد بود. ايران يكي از بزرگترين كشورهاي توليدكننده خرماست و متأسفانه مقادير زيادي از خرماي توليدي (حدود 25 درصد) بهدلايل مختلف ضايع ميشود. توليد بهينه پروتئين قارچي در فرمنتور صنعتي با شرايط دمايي (30 درجه سلسيوس)، مدت زمان 48 ساعت، ضايعات خرما (30گرم بر ليتر)، هوادهي 5 (حجم بر دقيقه) و پپتون (5 گرم بر ليتر) انجام مي گيرد. اين محصول به فضا و آب كمي احتياج داشته و وابسته به تغييرات آب و هوايي نيست
فرمولاسيون همبرگر با جايگزيني پروتئين قارچ رشته اي به شاخه صنايع غذايي مرتبط است. قيمت بالاي گوشت قرمز و همچنين مشكلاتي از قبيل اسيدهاي چرب اشباع و كلسترول بالا، امكان استفاده از آن را براي بخش زيادي از افراد جامعه غير ممكن ساخته است. در صورت تداوم رشد جمعيت با نسبت 6 دهه گذشته، بايد ميزان توليد گوشت 200 ميليون تن سال افزايش يابد. اما اين افزايش منجر به بر هم خوردن تعادل طبيعت و گونه هاي زيستي مي گردد. به علاوه، اين ميزان افزايش در توليدات دامي موجب افزايش گازهاي گلخانه اي، تغيير شرايط آب و هوايي، آلوده سازي منابع آبي، اشغال مساحت زيادي از زمين مي گردد. ويژگي هاي برجستگي: فرموله كردن همبرگر كم چرب، با درصد پروتئين با ارزش بالا، بدون تغيير در احساس دهاني با استفاده از پروتئين قارچ رشته اي ، كه علاوه بر حفظ و ارتقاي ارزش تغذيه، اثر سلامتي بخش داشته، مناسب براي افراد داراي اضافه وزن، كلسترول بالا، افراد گياهخوار و همچنين افراد كم توان درآمدي (اقتصادي) بوده و همچنين به حفظ محيط زيست و رفاه دام كمك مي كند. فرمولاسيون با تركيبات ثابت(پياز(30%)،آردسوخاري (8%)،ادويه(1.5%)) و متغير (گوشت گاو، پروتئين قارچي، طعم دهنده نوكلئوتيدي، و نشاسته اصلاح شده) انجام مي گيرد
موارد یافت شده: 5